Route

Voor de laatst geregistreerde plaats klik hier.

De route voert Tijl en ik eerst naar Praag om dan via Wenen af te zakken naar Kroatië en de Dalmatische kust. Verder gaat het oostwaarts door Griekenland. Na Athene begint voor Tijl de laatste etappe van de reis tot Istanbul, waar hij terug vliegt naar België. Het eerste deel van "be ride back" is 6000 km lang.

Daarna ben ik op mezelf aangewezen. In de volgende 10 maanden zal ik Azië doorkruisen. Via Turkije, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Tadzjikistan, Kirgizië, China, Vietnam, Laos, Cambodja en Thailand arriveer ik in Maleisië.

Daar wordt de fiets dan voor de laatste 3 maand achtergelaten en ingeruild voor een paar stapschoenen en een rugzak. Van Kuala Lumpur vlieg ik naar Kuching, Borneo om vervolgens al liftend en stappend te beginnen aan een nieuw soort avontuur. Na het Maleisisch deel van Borneo afgerond te hebben, moet Indonesie eraan geloven. 

Ik steek door naar Kalimantan en een aantal ferries moeten me naar Sulawesi, Flores, Sumbawa, Lombok, Bali, Java, Sumatra en Singapore brengen. Van Kuala Lumpur vlieg ik dan op 27 juni 2012 naar Parijs om het laatste stuk te fietsen. Rond de 2e juli kom ik dan terug op de oprit toe in Loppem.